Hur det kan gå till när du slipar golv

Gillar du inredningsprogram har du säkert sett hur enkelt det är att slipa golv. Det går snabbt, resultatet blir perfekt och alla ser ut att ha kul. I verkligheten kan det vara lite svårare.

Har du funderat på att renovera golvet i Stockholm? Du kanske har sett hur lätt det är i något program på tv. Dessutom kan det vara kul att göra något tillsammans hemma. Om du bor i Stockholm är det lätt att hyra maskiner om du inte vill göra golvslipning för hand. För ska du slipa golvet i ett rum som är större än några kvadratmeter är en maskin att föredra. Du kommer troligen att få slipa lite för hand i alla fall. För de där hörnorna är ofta svåra att komma åt. Så du behöver börja med att söka upp ett företag som hyr ut maskiner i Stockholm. Därefter behöver du börja hitta alla redskap du behöver. Glöm inte skyddsutrustningen.

Hur du inte ska göra

När du väl står där med maskinen hemma så ska du inte bara flytta möblerna till ett hörn. Du måste tömma hela rummet på möbler. Tänk på att ta bort alla lister och skydda eluttagen. Ett vanligt fel är att starta maskinen i nedfällt läge. Gör du det kommer maskinen dra igång och området du startat på kommer direkt att bli djupt slipat. Då har du problem. Sen måste du föra maskinen jämnt och metodiskt. Annars kommer golvet att bli ojämnt slipat och det är svårt att korrigera.