Om bild nytt

Hur mår du egentligen? Vi anser att många idag svarar att man mår bra, men att man egentligen inte alls gör det. Många idag går omkring med en oro i kroppen och den psykiska ohälsan ökar i Sverige. Oroväckande, men ännu värre är att det tenderar att krypa allt längre ner i åldern. Stress är idag en folksjukdom och med en ökad stress så ökar också risken för många sjukdomar. Att bli utbränd är den yttersta väggen innan vändningen kan komma.

Vi vill skriva om detta och dels om hur man kan ta sig vidare och dels också hur man kan undvika att drabbas. Det senare är ett väldigt komplext område. Hur kan man minska stressen i livet och hur kan man, genom detta, må bättre? Idag skulle det egentligen vara precis tvärtom. Med den nya teknologin så borde våra liv vara enklare och vi borde inte alls vara lika uppskruvade. Vi är övertygade om att exempelvis sociala medier och vårt beroende av att vara uppkopplade är dåligt för oss. Man talar om skärmtid för barn – men hur är det för oss vuxna? Att vi hela tiden är online, tillgängliga och uppdaterade har ett pris.

Vi vill ge tips om hur du kan göra för att reducera stressen i livet. Tips som kan innebär att du börjar röra på dig, att du börjar ta hand om din kropp och att du börjar ta hjälp. Hjälp både genom exempelvis professionella samtal och genom att de facto och bokstavligt ta hjälp. Det senare genom att exempelvis anlita en städfirma för hemstädning eller där du anlitar en professionell firma för den renovering du planerat att göra. Många idag ska klara av allt själva. Att ta hjälp är någonting fult där man visar sig svag. Det är, enligt oss, precis tvärtom. Vi ska titta närmare även på sådana saker på den här sidan.

Vilka är då vi? Vi som skriver kommer alla från olika bakgrunder och befinner oss i olika åldrar. Alla jobbar med väldigt skilda yrken och det gemensamma är vår vänskap. Vi vill alltid skriva om saker som är intressanta för oss och som vi därför också tror är det för dig som läsare. Höga ambitioner? Visst, men vi siktar alltid högt och ser hur långt vi kommer. Välkommen!