El är ett jobb för proffs

Det finns flera saker i hemmet som man kan göra själv när det kommer till el. Det betyder inte nödvändigtvis att man ska göra det. Att hyra in en elektriker gör att man kan känna sig trygg.

Bertils hobby är att köpa in lägenheter som är i behov av upprustning. De flesta jobben gör han själv. Men när det kommer till det elektriska lärde han sig i början av sin fastighetskarriär att det ibland var klokt att ta hjälp.

Han hade installerat en tvättmaskin enligt alla konstens regler. Problemet var dock att uttaget inte var ordentligt anslutet. Något som skulle kunna leda till att tvättmaskinen blir strömförande. Som tur var kom Sven, Bertils elektrikerkompis från Stockholm, förbi och tog en titt. Blotta tanken på vad som annars kunde hänt den kommande hyresgästen vågade han inte ens tänka på.

Efter den incidenten hyrde han in Svens företag. Ett samarbete som visade sig mycket värdefullt för dem båda.

Att göra eller inte göra

Att byta ut eluttag får man göra om man byter till samma som det var innan. Det vill säga byta jordat uttag mot ett annat jordat. Finns el dragen får du byta till dimmer. Har man en trasig stickkontakt kan man själv byta ut den mot en ny. Att man får betyder som sagt inte att man bör. Det krävs alltid en viss kunskap för att det säkert ska bli rätt.

Att hyra in en elektriker om man känner sig osäker är en försäkring om ett tryggt hem. Läs mer om elektriker på denna sida: elektrikerstockholm.nu