Anlita en expert när du ska måla om fasaden

Att måla om hus är ingenting man gör särskilt ofta. När det väl görs så vill man helst att det ska bli så bra som möjligt och hålla så länge det går. Välj en färg som sitter och håller i många år.

Att måla är väldigt terapeutiskt för många. Vill man måla väldigt mycket yta samt länge så ska man satsa på att måla om huset. Fasaden på huset slits med åren av både sol, vind och vatten. Men för att färgen på huset ska hålla så länge som möjligt och fortfarande hålla sig fin, så måste man välja en färg passande för det ändamålet. Om man aldrig tidigare har målat om ett hus och inte vet riktigt vilken typ av färg man ska använda sig av, så gör man bäst i att fråga en specialist inom området.

Måla ert hus i en ny färg

Leta upp en firma som är expert på fasadmålning i Stockholm kanske, om ni nu bor däromkring. De kan hjälpa er att komma fram till vilken slags färg ni behöver för att måla om ert hus. Förarbetet innan huset ska målas med rätt färg är också viktigt, nästan det viktigaste jobbet av alla. Gammal färg som krackelerat behöver slipas bort eller skrapas innan det nya lagret med färg ska på plats. Kanske vill ni ha en helt ny färg att måla ert hus i när ni ändå håller på? Fråga era lokala målare om vad de tror kan passa.