Varningstecken för dig som husägare

När man har ett hus så finns det mycket att ta hand om. Det är konstant arbete med att ordna så att huset håller sig fint. Med allt annat som händer i livet är det lätt att missa viktiga signaler på att något inte står rätt till. Vi har listat sådant som du bör vara uppmärksam på.

Färgen flagnar på huset

När färgen flagnar på huset så förlorar huset en del av sin motståndskraft. Färgen hjälper till att hålla fukt och från att tränga in i brädorna och få dem att ruttna. Har du en putsad fasad behöver den inte målas och underhållas lika ofta men den behöver ändå viss omsorg. Upplever du att din husfasad ser lite sjangserad ut kan du kontakta en firma som utför fasadrenovering i Stockholm.

Källaren känns fuktig

Många tror att källare skall kännas fuktiga och lukta mögel. Fukt och mögel lukt är dock tydliga tecken på att dräneringen inte riktigt fungerar så som den bör. Om du upplever din källare som kall, fuktig och lite unken finns det stor risk att du behöver göra en omdränering inom en snar framtid. Annars riskerar fukten att sprida sig vidare till andra delar av huset där den kan påverka stommen och hela husets struktur. Mögel är dessutom mycket hälsovådligt och bör saneras omgående.

Mossa på taket

Om du har papptak eller pannor av betong så finns det stor risk att det med tiden kommer växa mossa på det. Mossan behöver tas bort eftersom den samlar på sig fukt som kan tränga ner till bjälklaget. Det finns också en risk att pannor med mossa på fryser sönder när det blir minusgrader. Anlita en firma som utför takarbeten att rengöra taket så att det blir fritt från mossa och annan påväxt.

Lycka till med huset!

Läs mer om olika renoveringar, däribland fasadrenovering, på denna sida: fasadrenoveringstockholm.net