Ta hjälp av en målare i Stockholm

Det krävs en hel del för att kunna måla ett hus på rätt sätt i Stockholm. Därför är det många som väljer att anlita en målare istället för att göra det själva.

Än en gång hade Lisa fastnat vid en video på internet som visade hur man kan göra saker själv, eller diy som det också kallas. Under åren hade hon plöjt igenom filmer som visade hur lätt det är att göra pynt eller leksaker själv. Men nu hade hennes intresse hamnat på lite andra saker än bara sådant som var till nöje.

Några månader tidigare hade Lisa och Per köpt ett hus. Det var en dröm som äntligen hade blivit sann. Och fast att huset var något slitet så hade de inte backat. För hur svårt kunde det vara att agera snickare eller målare på sitt eget hus? Så hade de resonerat ända tills det var dags att dra igång och de insåg hur många moment som egentligen ingick i en fasadmålning. 

Göra det själv eller anlita målare

I timmar satt Lisa och såg program och klipp som handlade om fasadmålning. Men ju längre hon såg på informationen desto mer osäker blev hon. Skulle de verkligen klara av att få alla moment perfekta? Och hur skulle de kunna ge sig upp på en stege eller ställning när de båda var höjdrädda?

Det var då som de bestämde sig för att åtminstone kontakta en målare för att få ett utlåtande och en offert. Därefter var det möjligt att räkna ut ifall de skulle tjäna på att anlita en målare eller om de ändå skulle göra ett försök att ge sig på målningsarbetet själva. Möjligen tillsammans med någon snäll släkting eller vän.

Varför anlita en målare?

Vid kontakten med en målare blev de snabbt varse om hur lätt det lät att måla om fasaden för målaren. Medan det samtidigt lät ännu svårare ifall de själva skulle göra det. Dessutom handlade det inte enbart om kunskap och erfarenhet hos målaren, utan även om enkelheten i att ha alla ordentliga hjälpmedel och verktyg som målaren hade tillgång till. 

Efter att ha pratat med målaren tog de också kontakt med vänner som anlitat målerifirmor för sina projekt. Det var då som de fick veta att det fanns ännu fler fördelar med att anlita en målare, förutom att de slapp göra arbetet själva. Fördelarna innebar exempelvis garantier för att arbetet blir korrekt utfört. Och att hållbarheten ofta blir bättre då proffs anlitas.

Målare – proffs i Stockholm

För att vara helt säkra på att de fick rätt målare till uppdraget tog de kontakt med flera företag innan de bestämde sig för en målerifirma i Stockholm som kändes helt perfekt. De fick en offert och inväntade att arbetet skulle dra igång några veckor senare. 

När arbetet var klart kände de en stor lättnad och tacksamhet för att de valt rätt målare och för att de inte gjort jobbet själva. Det hade nämligen visat sig att färgen som fasaden var målad med var felaktig, så målaren hade haft en stor utmaning att handskas med den.