Rörmokare Stockholm – vanliga frågor

När kan man behöva en rörmokare i Stockholm? Utöver det mer uppenbara i form av professionell hjälp med att exempelvis fixa stopp i avlopp och läckande kranar så kan man behöva en rörmokare även vid exempelvis dragning av avlopp och vatten samt för större projekt där man exempelvis vill installera bergvärme till en fastighet.

Inom ramarna för en rörmokare i Stockholm och dennes arbete ligger även ventilation där man som kund kan få hjälp med att skapa en bättre inomhusmiljö där frisk luft flödar genom exempelvis en hel arbets- eller skoldag. En viktig fråga för oss alla! Talar man om frågor så finns det ganska många sådana vad gäller en rörmokare och vi tänkte ta oss tid att svara på några vanliga sådana – enligt följande:

Kan jag använda Rot-avdraget för en rörmokare i Stockholm?

Om du anlitar en rörmokare som privatperson så kan du använda ditt rot-avdrag och i och med detta dra av 30 % av den totala kostnaden för arbetet. Vill du som fastighetsägare eller BRF anlita en rörmokare så finns inte samma förmånliga skattereduktion tillgänglig.

Kan jag anlita en rörmokare i Stockholm för ett stambyte?

Ja, så länge rörmokaren – läs företaget – i fråga har kapacitet att utföra jobbet. De flesta kan ta sig an ett stambyte hos en privatperson, men långt ifrån alla kan göra det i exempelvis en större BRF. Kolla alltid upp detta innan och säkerställ gärna kvalitet genom referenser.

Jag har stopp i avloppet – hur får jag tag i en rörmokare i Stockholm?

Det fina med konkurrens är att den skapar situationer där företag anstränger sig mer. Detta innebär att du kan få tag på en certifierad rörmokare i Stockholm nästan 24/7 och få akut hjälp när som helst. Rörmokare jobbar ofta under jour och står redo att rycka ut när som helst – men då också mot en högre taxa.