De bästa tipsen inför din flyttstädning i Göteborg

Ska du flytta inom Göteborg? Då kommer du förmodligen vilja boka flyttstädning. Men det finns faktiskt några saker som du bör tänka på inför att du bokar.

När du ska flytta från ena delen av Göteborg till den andra behöver du förmodligen boka flyttstädning. Att utföra flyttstädning på egen hand är tidskrävande och det är svårt att uppfylla de strikta krav som hyresvärden eller den nya ägaren oftast ställer. En städfirma följer ju branschens standarder till punkt och pricka.

Men vad ska du tänka på innan du bokar flyttstädning? Förutom att välja en professionell städfirma som utför själva flyttstädningen finns det några saker som du själv behöver göra. En städfirma kommer nämligen inte att göra rent i bokstavligen alla vinklar och vrår. Du behöver förbereda lägenheten eller huset på egen hand.

Det första och viktigaste är förstås att alla dina saker måste flyttas. Det betyder också exakt alla dina saker, för ingenting ska finnas kvar när städfirman väl kommer dit. Om du ska lämna kvar möbler är det viktigt att du informerar om detta så att städfirman vet om det.

Glöm inte bort flyttstädningen – kom ihåg att boka i god tid

Det kan vara bra att komma ihåg att “alla dina saker” även inkluderar sådant som sitter på väggarna. Det är inte bara tavlor och hyllor som ska plockas ner, utan även spikar och annat som av någon anledning har satts fast på en vägg. Väggarna ska återställas som de var när du flyttade in.

En städfirma kommer inte flytta på möbler eller lampor som ska stanna kvar i ditt gamla boende. Anledningen är att de inte vill riskera att ha sönder dem. Därför behöver du själv rengöra inuti lampor och även under till exempel en stor hylla som inte ska ta med i flytten.

Det sista som är bra att tänka på är att boka flyttstädning i god tid. När man flyttar har man tusen saker att tänka på och ordna med. Städningen är kanske inte det som står överst på listan. Men genom planering i förväg kan du vara lugn med att det blir av.

Läs mer om flyttstädning i Göteborg på: flyttstädningigöteborg.com

Publicerat den
Kategoriserat som Flytt